POSTANI INSTRUKTOR FUNKCIONALNOG FITNESA

FITNES UČILIŠTE “OSTVARI SAN”

FITNES UČILIŠTE “OSTVARI SAN”

S velikim ponosom Vam predstavljamo, naš novi, jedinstveni, verificirani program formalnog stručnog osposobljavanja – INSTRUKTOR FUNKCIONALNOG FITNESA!

Osnovali smo naše “FITNES UČILIŠTE „OSTVARI SAN”, kako bismo Vam nakon 15 godina iskustva u edukacijama naših originalnih fitnes programa, u formi seminara i radionica, u Hrvatskoj i regiji, kao i u Njemačkoj i EU, prezentirali naš prvi cjeloviti program – INSTRUKTOR FUNKCIONALNOG FITNESA.

ZA KOGA JE OVAJ PROGRAM?
– Za sve one koji već rade kao treneri u gym-ovima i teretanama, a žele verificirati svoje znanje i raditi sukladno zakonu
– Fitness i wellness centrima, klubovima i sportskim društvima, koji žele osposobiti i verificirati svoje trenere i voditelje vježbanja
– Fitness i wellness entuzijastima, zaljubljenicima u sport, zdravlje i vježbanje, bez obzira na spol, dob, prijašnje i trenutno zaposlenje

Prekvalificirajte se u zvanje koje će vam garantirati da radite ono što volite i živite, koje sa sobom donosi zadovoljstvo i temeljne i/ili dodatne izvore prihoda, u vrlo perspektivnom i traženom zanimanju.
Stoga smo i nazvali naše FITNES UČILIŠTE „OSTVARI SAN“ tim imenom!
Upravo tako – ostvari svoj san, učini to za sebe!

PO ČEMU JE OVAJ PROGRAM JEDINSTVEN?
Naglasak ovog programa je na tzv. funkcionalnom fitnesu, što znači da će svaki polaznik, između svih ostalih izuzetno korisnih nastavnih cjelina, dobiti osnovna i napredna znanja, tehnike, vještine i protokole iz područja vježbi s vlastitim tijelom (tzv. bodyweight – flow trening), te s raznovrsnim funkcionalnim trenažerima: girja/kettlebelI, medicinka, bučice, olimpijske šipke (weight lifting/cross trening), štapovi, konopi, i dr.

Veliku važnost stavljamo na zdravlje i disanje, pa ćemo na ovoj edukaciji, svim polaznicima približiti i metode i tehnike disanja „Oxygen Advantage“ i „Wim Hof Method“ kroz naš program „Breathe2Flow“.

Temelj funkcionalnih programa u edukaciji čine naši originalni programi Hard body, Hard body Boxing i Born2Flow, a svi polaznici će proći kroz kompletne navedene programe i protokole levela 1 navedenih sustava treninga.

Polaznici će također dobiti i znanja iz područja tzv. tradicionalnog fitnesa (vježbanje i protokoli sa spravama u teretani).
Uz detaljan teorijski pristup svim cjelinama, naglasak je na praktični dio, s ciljem da svakog polaznika maksimalno pripremimo za kvalitetnu i profesionalnu primjenu praktičnih trening sustava i programa.

CILJ I BENEFITI PROGRAMA

Program se donosi radi osiguravanja kvalitete i standarda kod provođenja rekreativnih individualnih fitnes programa u teretanama i drugim prostorima.
Prema Zakonu o sportu sve osobe koje vode razne programe sportske rekreacije ukoliko nisu najmanje prvostupnici kineziologije trebaju imati završen program osposobljavanja za poslove instruktora funkcionalnog fitnesa u teretani, kako bi mogli pružati kvalitetnije usluge vođenja vježbanja u teretani.
Program se donosi radi podizanja standarda kvalitete usluge u komercijalnim, lokalnim i privatnim fitness centrima, klubovima, teretanama, studijima, hotelima i drugim ustanovama u kojima se provode fitnes programi.
Polaznici će završetkom ovog programa steći stručne kompetencije za podučavanje osnovnih tehnika kretanja za rad u fitnesu, te potrebno teorijsko i praktično znanje o podučavanju elementarnih vježbi i motoričkih aktivnosti koje pripadaju programima fitnesa za razvoj i održavanja nekih morfoloških, motoričkih i funkcionalnih obilježja sudionika u tjelesnom vježbanju.
Program je odobren od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Završetkom ovog programa polaznici će povećati svoje mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja te na taj način postati konkurentniji na tržištu rada.

TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA

Program osposobljavanja realizirat će se redovitom i konzultativno- instruktivnom nastavom, u trajanju od 270 sati, od čega je planirano 90 sati teorijske nastave, 80 sati vježbi i 100 sati praktične nastave.
Teorijska nastava i vježbe se izvode u vrhunski opremljenim učionicama u „Zagrebačkom učilištu“, Lanište 1e, Zagreb.
Praktična nastava realizira se u specijaliziranom gym-u za funkcionalni fitnes – Hard body Premium Dream gym-u, Sopot-Zagreb, Av. V. Holjevca 5. www.dreamgym.hr

Vježbe i praktična nastava provode se u cijelosti. Praktični dio programa izvodi se pod nadzorom mentora, kineziologa Tomislava Dolušića. BIO

NASTAVNE CJELINE

1. OSNOVE MEDICINE SPORTA
2. OSNOVE PEDAGOGIJE I KOMUNIKOLOGIJE U SPORTU
3. OSNOVE TEORIJE TRENINGA U FITNESU
4. OSNOVNA ANALIZA VJEŽBI U PROGRAMU FUNKCIONALNOG FITNESA
5. OSNOVE METODIKE PODUČAVANJA VJEŽBI U PROGRAMU FUNKCIONALNOG FITNESA
6. ZAŠTITA NA RADU

POSEBNI DODATNI MODULI:
PREHRANA by Nutriskop.hr Branimir Dolibašić, nutricionist
UVOD U FIZIOTERAPIJU by IVANA ZRNO fizioterapeutkinja
UVOD U DNS by MARKO VRBLJANIN Hard body Master trener

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

1. Opisati elementarnu građu ljudskog tijela i osnovnu funkciju zglobova i mišića.
2. Opisati osnovne fiziološke procese u ljudskom tijelu za vrijeme tjelesne aktivnosti.
3. Primjenjivati pravila uspješne komunikacije u realizaciji sportske poduke.
4. Opisati osnovne principe sportske pripreme i metodike podučavanja u sportu.
5. Prilagoditi principe vježbanja motoričkim i funkcionalnim sposobnostima polaznika fitnesa te odabrati najbolji oblik i metodu vježbanja.
6. Provoditi pojedine oblike podučavanja funkcionalnog fitnesa koji su oblikovani od strane kvalificiranih trenera.
7. Provoditi proces usvajanja specifičnih tehnika fitnesa, primjenjujući početnu razinu znanja o metodičkim principima podučavanja.
8. Primijeniti mjere zaštite na radu tijekom provedbe procesa podučavanja u fitnesu.

UVJETI UPISA

– završenu najmanje trogodišnju srednju školu, osoba mora biti punoljetna
– liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova instruktora fitnesa,
– prijeđeni prag na provjeri specifičnih motoričkih sposobnosti i znanja koje provodi Ustanova ili dokaz o prijeđenom razredbenom pragu na Kineziološkom fakultetu ili Studijskom centru za izobrazbu trenera ili rješenje o kategorizaciji sportaša izdano od Hrvatskog olimpijskog odbora
– potvrdu fitnes centra o organiziranom bavljenju sportskim aktivnostima.

„Dragi Tomislave,
doista sam prepuna pozitivnih utisaka iz edukacije u Fitnes Učilištu Ostvari san. To je izvrstan i kompletan koncept u kojem daješ, zajedno sa svojim timom, puno više od onog što je zadano samim programom. Uz veliko znanje, iskustvo i stručnost koje si profesionalno podijelio s nama osjeća se i neizmjerna ljubav i entuzijazam prema radu s ljudima i vježbanju. Holistički pristup koji provodiš dojmio me se iznad svega ostalog, kao i tvoja skromnost, toplina i jednostavnost u komunikaciji.
Sinergija daha i pokreta, detaljno razrađeni protokoli treninga, pozitivna energija grupe te vježbanje svjesnosti – sve su to dobrobiti koje sam ponijela iz ovog iskustva. Hvala ti na tome!“

PETRA BARBARIĆ, ZAGREB 06/2023

„Kao fitnes trener sa iskustvom preko 10 godina u radu sa ljudima, svakodnevno se susrećem sa činjenicom da mogu i želim znati više, da trebam biti u toku sa novim saznanjima, vještinama i informacijama.
U potrazi za još znanja, polaznica sam mnogih edukacija, certificiranih programa i radionica.
Tako sam prije nekoliko godina kao tadašnja polaznica Hard Body Level 1 certifikacije upoznala, mogu reći, svog dragog profesora i mentora Tomislava Dolušića. Nedugo nakon toga, vratila sam se po novu dozu znanja i vještina i sudjelovala na certifikaciji Born2Flow programa. Svaki od navedenih programa, posebni su na svoj način i svaki od njih ima svoje benefite. Morate jednostavno isprobati da bi znali zbog čega su ovi originalni programi treninga izbor mnogih rekreativaca i profesionalnih sportaša.
Moja preporuka svima, i potpunim početnicima i naprednim vježbačima.
Zašto su isti, za mene kao trenericu, moj osobni odabir, mogla bih nabrajati u nedogled. Tomislav vrlo uspješno svoje znanje prenosi na druge i uvijek se svojim klijentima vratim sa novom dozom znanja, sa nekim novim vještinama koje moji ljudi prepoznaju.
Iz istih razloga, upisala sam Fitnes učilište “Ostvari san” za koje imam samo riječi pohvale i preporuku svakome tko radi u fitnes industriji. Da bi bili dobri i kvalitetni treneri, morate neprestano učiti. O svemu.
Hvala, dragom prof. Tomislavu što svoje znanje nesebično dijeli s drugima! Hvala Master treneru Marku Vrbljaninu na itekako bitnim i korisnim informacijama koje je podjelio sa nama.
Vidimo se na sljedećoj edukaciji!“

MARTINA CIGLER, KRIŽEVCI 06/2023

Pratite nas na mrežama!

DOJMOVI POLAZNIKA – OSVRT NA EDUKACIJU
FITNES UČILIŠTE OSTVARI SAN – INSTRUKTOR FUNKCIONALNOG FITNESA & HARD BODY WORKOUT

Naše drage ratnice Josipa, Danijela, Petra i Martina podijelile su svoja iskustva, kao polaznice našeg Učilišta i Hard body certifikacija.
Od srca vam hvala, drage naše ratnice, na povjerenju i ljubavi, što ste dio naše velike Hard body Family.
Jako smo ponosni na sve naše polaznike Učilišta i Hard body i Born2flow certifikacija, te smo im neizmjerno zahvalni što su dio naše obitelji.
Zajedno idemo dalje, u nove izazove!

„17.1.2015 započinje moj Hard body put uz tadašnju trenericu Dijanu Čavrak Mutić.
17.1.2022. Počinjem raditi ono šta volim, Instruktor sam funkcionalnog fitnesa kod kolege Ivica Srakočić, Human performance centar Duga Resa.
Između toga, boreći se sa dva karcinoma, vrijedno sam trenirala, liječila se, zaljubila se u Hard body sustav vježbanja. Još 2017.poćinje se oblikovati moj san. U međuvremenu sam upoznala i svoju teacher Karolina Erdeljac koja me upoznala sa yogom. Te dvije discipline, mogu reći uz moj pozitivan mindset, zaslužne su da sam danas to što jesam. Vidjevši da je Tomislav Dolušić otvorio Fitnes Učilište “Ostvari san”, bio mi je znak da je došlo vrijeme da zaista ostvarim svoj san. Mogu reći da sam sretna jer radim i živim ono šta volim. Neizmjerno sam zahvalna mentoru Tomislav Dolušić, trenerima Marko Vrbljanin i Vlatka Petrović na trudu i znanju koji su mi prenijeli i koji su tu u svako doba spremni pomoći. Položila sam i certifikacije za Hard body instruktora Level 2 i Level 3, te Master level.
Sretna sam što dobiveno znanje mogu prenijeti svojim klijentima. Njihov napredak mi je poticaj da još više naučim i budem još bolja. A uz Hard body tim je to moguće. I zato Fitnes Učilište “Ostvari san”. Namaste 🙏“

JOSIPA UREM, DUGA RESA, Duga Resa

„Zovem se Danijela Čavrak. Majka sam četvorice sinova i imam 46 godina. Rekreativno se bavim sportom cijeli život, a Hard body treniram od 2015. godine. Bila je to ljubav na prvi pogled i od tog trenutka, najbolji i jedini izbor treninga za mene. Taj trening najučinkovitije djeluje na funkcionalnost, mobilnost, snagu , ali i definiciju cijelog tijela. Uz to, pruža mi neopisiv osjećaj zadovoljstva jer osjećaj lakoće nakon kratkog, ali zahtjevnog i zanimljivog treninga, je neopisiv.
Dugo sam sanjala biti dio tog iznimnog tima trenera, zajednice koja poput obitelji njeguje one prave životne vrijednosti, potiče na prirodan način promjene u svakom čovjeku i pokazuje da ne postoji ni dobna ni bilo koja druga granica već samo volja i trud.
Upravo sam završila prvi stupanj, te položila ispit za Instruktora funkcionalnog fitnesa na Učilištu Ostvari san, a već imam u planu polagati Hard body level 1, certifikaciju za Hard body trenera, te sve ostale levele koje Učilište nudi.
Beskrajno sam sretna i zahvalna treneru i osnivaču Tomislavu Dolušiću na srcu, volji, pomoći, ohrabrivanju, poticanju i ogromnom znanju koje nesebično poklanja svakome od nas. Hvala trenerici Vlatki Petrović, divnoj mladoj djevojci koja je tu uz mene od prvog trena, kojoj sam dolazila na treninge svaki slobodan dan kad sam bila u mogućnosti jer sam željna “upiti” i naučiti što više.
Zahvaljujem i treneru Marku Vrbljaninu, našem “strogom” treneru koji nas ispravlja, uči i pomaže da iz sebe izvučemo najbolje.
Sretna sam što sam na Učilištu stekla prijatelje, istomišljenike, zaljubljenike u sport, ljude koji “dišu” poput mene, one kojima želim biti podrška na njihovom putu, a znam da ću i ja imati njihovu.
Ovo je tek moj početak, put na kojem želim graditi sebe i svoju karijeru, te biti na ponos ovoj ekipi, mom “Malom krugu Velikih ljudi.“

DANIJELA ČAVRAK, KARLOVAC

GALERIJA