MOJA HARD BODY PRIČA

Ovo je svjedočanstvo, moja priča  o velikoj promjeni ugla gledanja u području u kojem se osoba uvijek osjećala inferiorno (čitaj : gubitnik). Ta osoba sam ja. Posljednjih 20 godina, osjećala sam kao da se život šali sa mnom. Ako se pogledaju svi moji uspjesi moglo bi se reći da sam prilično dobro prošla. Živim na Manhattanu gdje je uspjeh religija i ako ga mjerite sa stanom u otmjenoj četvrti Hamptons cottage, dijete u privatnoj školi, ured na uglu s odličnim pogledom, bla, bla… dobro ok. No uvijek je postojala jedna stvar koju nikako nisam uspijevala savladati, bez obzira koliko se trudila – uživati u vježbanju. Čeznula sam da mi tjelovježba postane način života, a ne očajnički sat koji bih dobrovoljno mijenjala za teški sastanak, pa čak i batine ponekad.

Osjećala sam se poput velikog gubitnika po tom pitanju. Kako je moguće da sam uspijevala savladati sve drugo pomoću samodiscipline i odlučnosti, a opet, nakon 25 godina pokušavanja da barem ne mrzim vježbati, u glavi se osjećam isto kao i kada mi je bilo 29 godina. Tada sam se tek bila preselila u Veliku Jabuku i angažirala osobnog trenera (jer to je bio jedan od mojih ciljeva). Više od dva desetljeća član sam Equinox kluba i stalno angažiram nove osobne trenere.

I tako sam došla do rodnog Zagreba, grada u kojem sam provela odmor ovoga ljeta. Znajući koliko ću hrane pojesti u naredna dva tjedna, sa samodisciplinom na auto-pilotu (dok mi je mozak to zamjerao) prosurfala sam internet i pronašla osobnog trenera – Tomislava Dolušića. Odgovorio mi je za doslovce nekoliko minuta i tako sam sljedećeg jutra bila u Hard body Premium Dream Gymu spremna za uobičajeni tijek događaja…O Bože. Kojeg li iznanađenja?! Tomislav je bio upućen u moj posljednji režim treninga 3-4 dana HIIT-a. (High Intensity Interval Training) koji sam prakticirala sa svojim osobnim trenerom na krovu moje zgrade. Nije pitao za moje godine, pretpostavljam da nije trebao. Objasnio mi je nešto čudno o imitiranju životinja dok mi je mozak šaputao „mučenje dolazi u raznim oblicima“… I tako smo počeli.

Jedinstvene kombinacije vježbi visokog intervala i imitacije tigra, mrtve bube, kondora, majmuna, malo boksanja i sat je bio gotov. Sljedećeg  jutra, ništa me nije boljelo, te nisam mogla dočekati ponovno otići u Dream Gym i ponavljati to deset dana. Osjećala sam da su svi moji mišići proradili na nježan način. Tomislav je znao pogoditi pravu mjeru visokog intenziteta i žustrine, a moje tijelo i mozak su se složili. KONAČNO!

Trenirali smo tijekom dva tjedna svakoga jutra, a ja sam se osjećala „high“, uživajući u svakoj minuti. Tomislav je umješno osmišljavao program svakoga dana, povećavajući pomalo intenzitet u hodu. Osjećala sam napredak u cijelome tijelu, posebice u slabim područjima (stražnjica, trbuh) Iako su neke vježbe na prvi pogled djelovale jednostavno, no pokazale su se iznenađujuće izazovnima. Osjetila sam doslovce svaki mišić u svome tijelu kako radi, isteže se, jača. Rezultati nakon samo deset dana su bili fenomenalni. Tijelo mi se toniralo, a što je najvažnije osjetila sam snagu koja mi izvire iznutra. Bez imalo ustezanja, toplo preporučam Tomislavovu metodu HARD BODY svakome.

To je najbolji trening koji sam ikada u životu probala, a Tomislav je najstručniji i najeduciraniji osobni trener s kojim sam ikada vježbala! 

Sabrina Dvorski Mercurio

New York City